Information

Här hittar du information om loppet

ANMÄLAN

Anmälan görs här på hemsidan. Kostnaden beror på hur god tid innan loppet du anmäler dig:
Just nu har vi ett specialpris på anmälan på 200 kronor.
Ordinarie pris är 300 kronor. 
29 augusti till 1 september kostar det 350 kr

Alla som anmäler sig får en specialdesignad brantastemössa från Trimtex. 

VILLKOR VID ANMÄLAN

Betalning sker med kort.

Om du vill anmäla en större grupp och betala via faktura kontaktar du oss på info@goteborgsbrantaste.se

Anmälan är bindande. Vi betalar inte tillbaka anmälningsavgiften om du är förhindrad att delta i loppet. Du kan teckna avbeställningsförsäkringen Folksam Startklar som täcker din avgift om du på grund av skada eller sjukdom inte kan delta i loppet.

Fullständiga anmälningsvillkor finns att läsa innan betalningen sker vid anmälan.

TA SIG DIT

Starten går nedanför Skatåsbacken, bara ett stenkast från Welandergatans spårvagnshållplats. Målet är beläget på toppen av klassiska Brudarebacken. Se karta här för översikt. Starten är vid 1 och målet vid två.

Om du kommer med bil är det allmänna parkeringsplatser. Vill du stå nära starten väljer du Skatåsparkeringen (3) och vill du stå nära målet så väljer du parkeringen märkt (6). Vill du stå mitt emellan så väljer du parkeringarna märkta (4) eller (5).

Om du istället väljer att åka kommunalt så går du av spårvagnen vid Welandergatans hållplats (märkt 7 på kartan). Därifrån är det bara ett stenkast till starten och nummerlappsutdelningen.


NUMMERLAPPSUTDELNING

Din nummerlapp hämtar du vid starten. Nummerlappsutdelningen vid starten öppnar klockan 15,00.

För att få din nummerlapp räcker det med att du uppger ditt namn eller ditt startnummer.

OBS! Vi kan eventuellt behöva anpassa formerna för nummerlappsutdelningen på grund av rådande restriktioner. 

STARTLISTA
Startlista kommer att publiceras på hemsidan under söndagen den 29 augusti.


STARTTIDER
Första start är klockan 18,15. För att undvika trängsel längs banan sker starten i grupper.


STARTPROCEDUR
Samlingsfålla för respektive startgrupp är markerat vid starten. Se till att vara på plats i din fålla i god tid före din startgrupp startar.


VÄSKFÖRVARING OCH VÄSKTRANSPORT
Om du vill kan vi ta din väska under tiden du springer. Om du vill kan vi ta hand om din väska under tiden du springer.  Lämna den vid starten så sköter vi transporten av väskan upp till målet.

PUBLIK
Om det är möjligt så hoppas vi att du tar med dig många supportrar! Som publik rekommenderar vi dig verkligen att ta dig till Bruderabackens topp. Därifrån har du utsikt över mer än halva banan och du kan följa löparna när de tar sig igenom tre av banans fyra stigningar. Om du kommer med bil rekommenderar vi dig i så fall att använda parkeringarna närmast målet (se mer info under ”ta sig dit” ovan).

TIDTAGNING
Racetimer står för tidtagningen. Tidtagningen sker genom ett chip som finns fäst på nummerlappen. Det är därför viktigt att ni sätter på nummerlappen ordentligt och att ni har den på under hela loppet. Observera att det är nettotiden som räknas, det vill säga från att ni passerar startlinjen tills att ni passerar mållinjen.

BANA
Banan mäter 3,8 km. På vägen till mål skall du ta dig uppför 211 höjdmeter fördelat på 4 stigningar. Kort, intensivt och vi garanterar mjölksyra! Här kan du läsa en längre beskrivning av banan och se bansträckning samt banprofil.
Underlaget är en blandning av asfalt, motionsspår, stig och gräs. Vid torrt väder kommer det att gå bra att springa i alla typer av löparskor. Vid blött underlag kan det vara bra att välja ett par skor mer anpassade för traillöpning för perfekt fäste.

KLASSER
Det finns två stycken individuella klasser: Män och kvinnor.

EFTER LOPPET
Alla som tar sig till målet på toppen får en träningsmössa från Trimtex med årets Göteborgs brantaste-motiv (värde 250 kronor).
OM rådande restriktioner tillåter det så blir det naturligtvis prisutdelning på toppen snart som möjligt efter målgång.Om du inte var snabbast på hela banan så kanske du var snabbast i något av de tre spurtpriserna. Eller också kanske du har tur och vinner något av de utlottade prisen. Sedan stannar du naturligtvis kvar och njuter av Göteborgs vackraste utsikt samtidigt som du har picknick och skönt eftersnack med dina löparkompisar.

PRISER
Prisutdelningen kommer att hållas så snart som möjligt efter att alla har gått i mål och vi vill gärna ta chansen att framhålla vårt fina prisbord.

Alla som tar sig till målet på toppen får en träningsmössa från Trimtex med årets Göteborgs brantaste-motiv (värde 250 kronor).

UTLOTTADE PRISER
Om du inte tillhör de snabbaste har du ändå chans att vinna fina priser. Utlottade priser fås direkt efter målgång.

SPURTPRISER
Förutom tävlingen om vem som är snabbast på hela den 3,8 kilometer har vi tre stycken spurtpriser:

First hill sprint prize:
Priset, sex månaders fri träning på Nordic Wellness, vinns av den kille respektive tjej som är snabbast upp för Skatåsbacken, det vill säga från startlinjen och upp till toppen på första stigningen. Dit är det cirka 600 meter och 60 höjdmeter. Perfekt för den startsnabbe!
Observera att det är nettotid som gäller, det vill säga att alla kan vinna oavsett startgrupp. Resultaten baseras helt och hållet på vilken tid du har från att du passerar startbågen tills du passerar tidtagningsbågen på toppen av backen. Observera också att du har ca 30 meters flack löpning på toppen innan du är framme vid tidtagningsbågen.

Downhill Master:
Vem är snabbast nerför? Innan det är dags för sista stigningen väntar en nerförslöpning på cirka 350 meter längs med Brudarebackens liftgata. Den som är snabbast ner är vår Downhill Master. Perfekt för den våghalsige!

Final Climb:
Vem är bäst på att pressa ut de sista krafterna? Efter sista nerförslöpningen är det dags för en sista stigning upp till toppen. Det är bara ca 400 meter men du skall ta dig upp för 55 höjdmeter. Snabbaste kille och tjej på denna sträcka vinner Final Climb. Perfekt för den spurtsnabbe!

Gbg Soda - Vem tar backen?
När du kommer fram till Salming Final Climb har vår partner Gbg soda ställt ut den en back med läckra svalkande drycker för varje startgrupp. Den som tar den får den! Men då måste hen också ta med sig den upp till målet...


DEN PERFEKTA AFTERWORKEN
Göteborg Brantaste den perfekta tävlingen att köra som en social aktivitet tillsammans med sina kollegor, inom kompisgänget/företaget eller föreningen. Alla som är anmäler fler än 5 deltagare får picknickmat för en skön picknick till eftersnacket på toppen efter fullbordat lopp. 

Om restriktionerna tillåter det så kommer det att bli ett grymt socialt hän efter loppet. Att tillsammans avnjuta utsikten från Brudarebackens topp och dela erfarenheterna från loppet. Till alla som anmäler minst fem löpare från samma förening/företag eller kompisgäng (ni måste uppge samma lagnamn vid anmälan) får alla i laget var sin picknickkasse. 

NAMNÄNDRING
Namnändring kan göras fram till en timme före start till en kostnad av 100 kr. Du som tar över en startplats måste kunna styrka att den andra parten går med på att lämna över sin startplats. Vill du göra namnändringen tidigare än tävlingsdagen så gör du det genom att skicka ett mail till info@goteborgsbrantaste.se

RESULTAT
Resultat kommer efter tävlingen att finnas på hemsidan.

TOALETTER
Finns vid start och även i stugan nedanför backen vid målet.

OMKLÄDNING
Kom ombytt! Arrangörerna står inte för någon duschmöjlighet efter loppet men om du vill duscha på plats så kan vi rekommendera Skatås motionscentral.

Varmt välkomna!

Arrangör

Göteborg-Majorna OK c/o Mats Jodal Johannebergsvägen 15, 448 35 Floda

Organisationsnummer: 855102-3156 Postgiro: 171196-9

Frågor eller synpunkter?

Vi uppskattar din feedback! Bästa sättet att få kontakt är att kontakta oss på sociala medier.

Sociala medier

Vi finns på Facebook, Twitter och Instagram!