ANMÄLAN

Anmäler dig gör du här från och med den 1 mars. Fram till 31 maj är det extra billigt. Då är anmälningsavgiften bara 200 kronor. Därefter gäller ordinarie anmälningsavgift (300 kronor). Sista dag för ordinarie anmälan är torsdagen den 24 augusti. Därefter går det också att efteranmäla sig på hemsidan fram till och med måndagen den 28 augusti för en kostnad av 350 kr. För samma kostnad går det även att efteranmäla sig vid startplatsen på tävlingsdagen från klockan 16,00.

Alla som anmäler sig får en träningsmössa med årets Göteborgs brantaste motiv (värde 250 kronor).

Alla som anmäler minst fem löpare från samma förening/företag eller kompisgäng (ni måste uppge samma lagnamn vid anmälan) får varje deltagare i laget en god sallad från PicaDeli efter loppet. Anmäler ni minst fem löpare får ni dessutom fyra stycken statyetter (en för hela loppet och en för varje spurtpris) och som ni kan tävla om internt i gänget.


VILLKOR VID ANMÄLAN

Betalning sker med kort.

Om du vill anmäla en större grupp och betala via faktura kontaktar du oss på info@goteborgsbrantaste.se

Anmälan är bindande. Vi betalar inte tillbaka anmälningsavgiften om du är förhindrad att delta i loppet. Du kan teckna avbeställningsförsäkringen Folksam Startklar som täcker din avgift om du på grund av skada eller sjukdom inte kan delta i loppet.

Fullständiga anmälningsvillkor finns att läsa innan betalningen sker vid anmälan.


TA SIG DIT

Starten går nedanför Skatåsbacken, bara ett stenkast från Welandergatans spårvagnshållplats. Målet är beläget på toppen av klassiska Brudarebacken. Se karta här för översikt. Starten är vid 1 och målet vid två.

Om du kommer med bil är det allmänna parkeringsplatser. Vill du stå nära starten väljer du Skatåsparkeringen (3) och vill du stå nära målet så väljer du parkeringen märkt (6). Vill du stå mitt emellan så väljer du parkeringarna märkta (4) eller (5).

Om du istället väljer att åka kommunalt så går du av spårvagnen vid Welandergatans hållplats (märkt 7 på kartan). Därifrån är det bara ett stenkast till starten och nummerlappsutdelningen.


NUMMERLAPPSUTDELNING

Din nummerlapp kan du hämta på Salmings Concept Store på Ekonomivägen 2 i Sisjön under tisdagen den 29:e augusti mellan 11 och 18 och under onsdagen den 31 augusti mellan 11 och 14,00.

Alla som hämtar sin nummerlapp i butiken får dessutom ett par löparstrumpor. Du har också under hela tiden fram till loppet möjlighet att köpa ett par Salming Elements för 999 kronor (ordinarie pris 1400 kr) om du uppger att du skall springa Göteborgs brantaste. Dessutom har du 20 % rabatt på allt annat i butiken fram till den 30 augusti.

Kan du inte hämta din nummerlapp i Salmings Concept Store så går det också bra att hämta den vid starten. Nummerlappsutdelningen vid starten öppnar klockan 16,00.

För att få din nummerlapp räcker det med att du uppger ditt namn eller ditt startnummer.


STARTLISTA

Startlista kommer att publiceras på hemsidan under fredagen den 25 augusti.


STARTTIDER

Första start är klockan 18,15. För att undvika trängsel längs banan sker starten i grupper.

Startgrupp 1 (blå): Start klockan 18,15. Startnummer 1-150 med blå bakgrund på nummerlappen.

Startgrupp 2 (röd): Start klockan 18,18. Startnummer 151-300 med röd bakgrund på nummerlappen.

Startgrupp 3 (snabbaste gruppen, vit): Start klockan 18,30. Startnummer 301- med vit bakgrund på nummerlappen.


STARTPROCEDUR

Samlingsfålla för respektive startgrupp är markerat vid starten. Se till att vara på plats i din fålla i god tid före din startgrupp startar.


VÄSKFÖRVARING OCH VÄSKTRANSPORT

Om du vill kan vi ta hand om din väska under tiden du springer. Du kan antingen lämna den vid målet eller också vid starten. Lämnar du den vid starten sköter vi transporten av väskan upp till målet.


PUBLIK

Som publik rekommenderar vi dig verkligen att ta dig till Bruderabackens topp. Därifrån har du utsikt över mer än halva banan och du kan följa löparna när de tar sig igenom tre av banans fyra stigningar. Om du kommer med bil rekommenderar vi dig i så fall att använda parkeringarna närmast målet (se karta ovan)


TIDTAGNING

Racetimer står för tidtagningen. Tidtagningen sker genom ett chip som finns fäst på nummerlappen. Det är därför viktigt att ni sätter på nummerlappen ordentligt och att ni har den på under hela loppet. Observera att det är nettotiden som räknas, det vill säga från att ni passerar startlinjen tills att ni passerar mållinjen.


BANA

Banan mäter 3,8 km. På vägen till mål skall du ta dig uppför 211 höjdmeter fördelat på 4 stigningar. Kort, intensivt och vi garanterar mjölksyra! Här kan du läsa en längre beskrivning av banan och se bansträckning samt banprofil.

Underlaget är en blandning av asfalt, motionsspår, stig och gräs. Vid torrt väder kommer det gå bra att springa i alla typer av löparskor. Vid blött underlag kan det vara bra att välja ett par skor mer anpassade för traillöpning, t ex ett par Salming Elements för perfekt fäste.


KLASSER

Det finns två stycken individuella klasser: Män och kvinnor.

Det finns ingen åldersgräns för deltagande i Göteborgs brantaste.


EFTER LOPPET

Alla som tar sig till målet på toppen får en träningsmössa från Trimtex med årets Göteborgs brantaste-motiv (värde 250 kronor).

Efter loppet väntar naturligtvis också prisutdelning. Den kommer att ske senast klockan 19,15. Om du inte var snabbast på hela banan så kanske du var snabbast i något av de tre spurtpriserna. Eller också kanske du har tur och vinner något av de utlottade prisen. Sedan stannar du naturligtvis kvar och njuter av Göteborgs vackraste utsikt samtidigt som du har picknick och skönt eftersnack med dina löparkompisar.


PRISER

Tack vare våra härliga sponsorer har vi en mängd fina priser att dela ut, både till de främsta resultatmässigt samt genom utlottning. Nytt för i år är att det är penningpris till de tre främsta kvinnorna och männen!

Läs mer om våra fina priser här


NAMNÄNDRING

Namnändring kan göras fram till en timme före start till en kostnad av 100 kr. Du som tar över en startplats måste kunna styrka att den andra parten går med på att lämna över sin startplats.Vill du göra namnändringen tidigare än tävlingsdagen så gör du det genom att skicka ett mail till info@goteborgsbrantaste.se


RESULTAT

Resultat kommer efter tävlingen att finnas på hemsidan.


TOALETTER

Finns vid start och även i stugan nedanför backen vid målet.


OMKLÄDNING

Kom ombytt! Arrangörerna står inte för någon duschmöjlighet efter loppet men om du vill duscha på plats så kan vi rekommendera Skatås motionscentral.


Varmt välkomna!